top of page
FS87_2665.jpg

Monique Smits

Ik ben Monique Smits, psychodynamisch therapeut en coach.

Van kinds af aan kijk ik naar het grotere geheel. Mijn ouders leerden mij al op jonge leeftijd oor en oog te hebben voor anderen. Mijn vader was docent wiskunde op een middelbare school en mijn moeder was verpleegkundige. Ik hoorde veel, zag veel, was heel serieus en kon niet wachten tot ik volwassen was. Voor mijn gevoel kon ik pas écht meedoen als ik ouder was. Wat ben ik dankbaar en trots dat ik hun beide kwaliteiten heb meegekregen en heb mogen bundelen in het werk wat ik nu doe.  

Mensen om mij heen omschrijven mij als lief, serieus, verbindend, openhartig en precies. Maar ook als humoristisch en kritisch. Wat mij daarbij typeert, is dat ik altijd werk vanuit zuiverheid.

  • LinkedIn - grijze cirkel

Opleiding en werkachtergrond

Na mijn middelbare school ben ik opgeleid tot oefentherapeute Cesar. In mijn praktijk behandelde ik vooral patiënten met stressklachten die hun uitweg via het lichaam zochten. Ik wilde mijn kennis graag uitbreiden op het psychologische gebied. Voor ik dat ben gaan doen, heb ik een ander pad bewandeld. Ik werd moeder van twee mooie kinderen en koos fulltime voor mijn gezin. Toen de kinderen 6 en 8 jaar oud waren, wilde ik mijn plan oppakken om psychologie te gaan studeren. Dat plan werd verstoord doordat ik chronisch ziek werd. Van leven ging ik naar overleven. Het heeft 12 jaar geduurd voor ik weer in staat was een opleiding te gaan volgen. 

Van uiterlijk naar innerlijk

Ik ging professioneel aan de slag met één van mijn hobby’s en liet me omscholen tot image consultant. Ik specialiseerde mij in het geven van kleur-, kleding- en make-upadviezen. De therapeut in mij ontwaakte opnieuw toen ik zag welke emotionele reacties veranderingen aan uiterlijk teweeg brachten. Ik ging me verdiepen in kleurpsychologie en besloot de opleiding Effortless Coaching te volgen. Diep in mijn hart schuilde nog steeds die droom om een psychologische studie te doen. Zodoende startte ik met de vierjarige hbo-opleiding tot psychodynamisch therapeut en coach aan de Academie voor Psychodynamica. Aansluitend heb ik daar ook de systemische jaaropleiding gevolgd.
Ik ben aan de Academie voor Psychodynamica werkzaam als mentor en supervisor.

Foto spiegelbeeld.jpg
FS87_2532_webP.jpeg

Psychodynamisch therapeut en coach

In mijn praktijk Hartewijs begeleid ik cliënten vanuit mijn professie met heel mijn hart en ziel. Samen met mijn cliënt onderzoek ik welke gebeurtenissen op zijn of haar levenspad een rol spelen met betrekking tot de vraag die de cliënt heeft. Omdat ik ook de uitdaging met mijn eigen gebeurtenissen ben ik aangegaan, heb ik oprechte compassie voor wat een cliënt doormaakt in een traject.

Samenwerkingen

Met grote liefde werk ik samen met mijn collega en vriendin Désirée Vergers onder de naam Femme Totale. Tijdens retraites inspireren wij groepen vrouwen vanuit de sisterhood in hun persoonlijke ontwikkeling. De combinatie met gezonde voeding, beweging en uiterlijke presentatie maakt het concept van Femme Totale uniek en compleet.

Hartewijs werkt samen met:

logo.png
Logo_deepinmotion_40px.png
bottom of page